Veelgestelde vragen

Artros Healthfocus biedt een zeer belangrijke aanvulling op de reguliere behandelingen die worden aangeboden. Reguliere behandelaars (artsen en paramedici) werken vrijwel altijd met standaardprotocollen voor de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Na elke diagnose wordt het standaard behandelprotocol gevolgd.

Maar ieder mens en elke klacht is anders… Zo kan eenzelfde klacht bij de ene mens andere oorzaken hebben dan bij de andere en zal er een andere weg moeten worden bewandeld om de klachten duurzaam aan te pakken. In de standaard behandelprotocollen wordt hier, helaas, geen rekening mee gehouden.

Artros werkt anders en gaat verder. Wij werken zonder standaard behandelprotocollen. Elke klacht aan het bewegingsapparaat wordt individueel en zeer nauwkeurig bekeken en geanalyseerd. Uit de analyse volgt een speciaal voor die persoon ontwikkeld trainingsprogramma. Het speciale, individuele trainingsprogramma zorgt ervoor dat het lichaam datgene krijgt wat nodig is om weer optimaal te kunnen functioneren.

Daarmee worden fysieke klachten zo goed mogelijk verholpen en in de toekomst voorkomen. Zo komen mensen weer gezond en gelukkig in hun leven en werk te staan. Door gerichte persoonlijke begeleiding en oefenprogramma’s worden mensen zich (weer) bewust van hun eigen functioneren en leren ze om zelf een gezonde regie te voeren over hun fysieke houding en manier van bewegen. Binnen 3 tot 6 sessies, gevolgd door een goede follow-up, is maar liefst 80% van alle klachten duurzaam te verhelpen en te voorkomen. Op voorhand kunnen wij ook, door middel van uitgebreide en zorgvuldige keuringen, vaststellen of iemand fysiek fit is of (weer) kan worden voor een bepaalde functie. Artros Healthfocus zorgt er bovenal voor dat mensen het zelf kunnen!
Wij zijn een groep bevlogen en betrokken bewegingsprofessionals met hart voor ons vak en voor mensen in hun dagelijkse leven en werk. Wij helpen mensen, via een revolutionaire en zeer effectieve methode (HealthMoves©), om in hun kracht te gaan staan en zelf de verantwoordelijkheid voor hun fysieke gezondheid te nemen. Zo worden pijnklachten, nu en in de toekomst, duurzaam verholpen en voorkomen. Onze aanpak:

  • De oorzaken van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat worden eerst, op basis van het ervaren van meer of minder pijn, grondig onderzocht.
  • Wanneer blijkt dat de klachten via onze methodiek te verhelpen zijn (soms is doorverwijzing en verder onderzoek nodig) gaan we gezamenlijk aan de slag.
  • Wij leren mensen, door gerichte uitleg en training te ervaren en te begrijpen waarom de klachten optreden en hoe ze hier zelfstandig en onder de juiste voorwaarden controle over kunnen krijgen, ook op de lange termijn.

Onze methode werkt en is zo effectief dat in de meeste gevallen (93%) verzuim uitblijft en verdere behandeling, medicijnen en soms zelfs geplande operaties compleet overbodig worden.