PRAKTIJK VOOR REVALIDATIE BIJ EEN OCULOMOTORE, VESTIBULAIRE, NEUROMUSCULAIRE, BALANS, COGNITIEVE, MIGRAINE EN/OF CONDITIONELE STOORNIS (PROV-NBCMCS)

Breindysfunctie is de meest algemene stoornis in mensen onder de 40. Vestibulaire (evenwichts-) stoornissen en balansproblematiek vinden plaats in 50% van de breindysfunctie-patiënten. Breindysfunctie komt op dit moment veelvuldig voor in Nederland bij Covid-19 patienten.

Chronische adaptieve brein mechanismes kunnen vestibulaire symptomen loskoppelen van klachten. Met andere woorden klachten kunnen aanwezig zijn zonder aanwijsbare symptomen. Dit geldt voor chronisch vestibulaire klachten, echter niet voor acute. Dit maakt het van groot belang dat symptomen zo vroeg mogelijk worden onderzocht en gediagnosticeerd op het gebied van dysfunctie. Hierdoor kunnen we bij acute diagnostisering ook een beeld krijgen van de chronische klachten en de symptomen die daarbij horen en zo helpen de diagnosis te stellen.

Looppatroon ataxie is een van de meest voorkomende symptomen bij patiënten met breindysfunctie, Bij deze functieproblematiek zijn een aantal oorzaken te noemen:

- BPPV
- Acuut perifeer unilateraal vestibulaire dysfunctie
- Acuut centraal unilaterale vestibulaire dysfunctie

Brein-dysfunctie wordt nog eens bemoeilijkt door het feit dat patiënten hun klachten niet kunnen onderkennen door een dysfunctie in perceptie met een breinadaptatie als gevolg.
Perifere dysfunctie is meestal zicht baar in goede balans tijdens lopen, slechtere balans in stand.
Cerebellaire ataxie is het meestal zichtbaar in slechte balans tijdens lopen en betere in stand.

PROV-NBCCS heeft het programma voor u bij deze klachten. U kunt ons vinden in het Artros Bewegingscentrum en Fysiofocus te Rijssen
 

Goedkeuring door Scholingsfonds voor de Bouwnijverheid

Sinds januari 2013 heeft de combinatietraining veiligheid en fysieke belasting van Artros en Aboma de goedkeuring gekregen van het Scholingsfonds voor de Bouwnijverheid. Dit betekent dat u de training “Aan de slag met houding en gedrag” kan inzetten voor werknemers onder artikel 62a van het Scholingsfonds.

Artros BewegingsCentrum lanceert artikelen: "Hoe ga je om met nieuwe klanten?"

Intake, instructie en verloop van begeleiding.

Het nieuwe jaar is het startpunt voor velen om gezonder, fitter en slanker te worden. Er komen dan ook veel nieuwe mensen bij ons om te beginnen met fitness. Het stand laten houden van dit voornemen staat en valt met een goede start. In het Artros HealthfocusTM Centrum begint iedereen met een intake.
Hiervoor maken we een afspraak met de nieuwe klant voor een sessie van anderhalf uur. Tijdens deze intake komen alle aspecten aan de orde zodat iemand veilig en onafhankelijk kan gaan trainen.

Deel 2:"Hoe ga je om met nieuwe klanten?"

Wanneer de start van training niet direct goed gaat.

Wat doe je wanneer een klant die net begonnen is een fysieke klacht begint te ontwikkelen?
Je hebt een intake gedaan en je hebt gemeten wat de klant aan training nodig zou hebben om verantwoord aan de slag te gaan. Toch komt de klant bij je om aan te geven dat er een blessure lijkt te ontstaan.

Download het gehele artikel "Wanneer de start van de training niet direct goed gaat".