Effectiviteit FreeMotion Trainingsapparatuur

Onderzoek naar de effectiviteit van FreeMotion functionele Trainingsapparatuur; Een verbeterde versie van training voor de 55-plusser.

Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat training op een volledige lijn van FreeMotion Functionele Trainingsapparatuur, de enige manier kan zijn om een echte maximale overdracht te creëren naar werkelijke lichamelijk functie. Met andere woorden; Functioneel trainen helpt mensen meer met hun alledaags functioneren dan Tweedimensionaal Trainen.

Tweedimensionaal Trainen ondersteunt niet het totale trainingseffect, een noodzakelijk functioneel aspect van het menselijk lichaam. In tegenstelling tot studies die je laten denken dat bewegen tegen weerstand een bepaalde vorm van isotonische kracht ontwikkeld, blijkt het lichaam gedurende haar dagelijkse functie, continue het type contractie onder verschillende bewegingshoeken te veranderen. Zo kunnen spieren op het ene moment als stabilisator werken maar het volgende moment als primaire beweger actief zijn en andersom. Nog belangrijker is het feit dat een gewricht alle spieren eromheen nodig heeft om beweging te produceren.

Het is misschien daarom dat het onderzoek uitwees dat mensen die op een volledige lijn van FreeMotion Functionele Trainingsapparatuur trainde, hun kracht met 40% extra verbeterden ten opzichte van het trainen op Tweedimensionale Trainingsapparatuur. Hun balans verbeterde met 240% en hun pijnbeleving daalde met maar liefst 30%.