Visie/missie/filosofie

Visie
Ieder mens is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen lichaam. Iedereen moet zelf de balans tussen belasting en belastbaarheid kunnen controleren en de balans daartussen op eigen functioneel niveau kunnen handhaven.

Missie
Het is onze missie de mensen handvatten aan te reiken waarmee zij hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen. Dit doen we door hen te leren de balans te realiseren tussen belasting (de prestatie die je wilt of moet leveren) en belastbaarheid (kracht, conditie, lenigheid, etc.)

Filosofie
Om gezond te blijven, is het van groot belang dat functioneel fysieke voorwaarden aanwezig zijn en blijven. Het eigen lichaam is het belangrijkste gereedschap van de (werkende) mens. Wij noemen dit manipulatie door spiereducatie.

Organisatie

Artros omvat vier onderdelen:

01 Artros Healthfocus
geeft jaarlijks gemiddeld 4000 trainingen op het gebied van preventie en interventie. Een team van docenten, instructeurs en bewegingsspecialisten staat ter beschikking om werknemers te trainen en te begeleiden. Onze specialisten en instructeurs hebben allen een opleiding fysiotherapie/ CIOS/ ALO/ toegepaste ergonomie genoten en worden daarnaast continu intern getraind. Zo kunnen wij werknemers begeleiden als specialisten met kennis van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van lichamelijke belasting en belastbaarheid wereldwijd.

02 Artros Ergonomie en Training
verzorgt groepstrainingen waarin het controleren van fysieke belasting en het optimaliseren van belastbaarheid centraal staat. In deze trainingen leren werknemers hoe ze verantwoord om moeten gaan met de dagelijkse werkbelasting. Tevens krijgen zij handvatten mee om hun lichaam sterk te houden voor hun werktaken. Daarnaast verzorgt Artros Ergonomie de training Omgaan met Trainingsbelasting voor Opleiders. Dit is een revolutionair trainingsconcept waarmee personal trainers hun klanten  kunnen helpen training verantwoord en optimaal uit voeren.

verzorgt de training Health Moves voor opleiders. Dit is een zeer revolutionair concept waarmee opleiders hun klanten kunnen helpen zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor hun fysieke gezondheid.

03 Artros Monitoring
voert individuele interventietrajecten uit. Wanneer een werknemer als gevolg van lichamelijke klachten zijn/haar werk niet meer optimaal uit kan voeren kan Artros hen bijstaan met deze trajecten. Zij leren hun lichamelijke klachten te controleren door middel van uitgebalanceerde houding en beweging en trainen de fysieke belastbaarheid om hun inzetbaarheid te optimaliseren. Met haar interventietrajecten creëert Artros een werknemer die specialist wordt in zijn eigen functioneren op en buiten het werk.

04 Artros BewegingsCentrum
is opgericht om mensen de gelegenheid te bieden hun fysieke belastbaarheid te onderhouden of op te bouwen voordat klachten tot verzuim gaan leiden. In het centrum is het mogelijk om particulier te trainen, maar zijn er ook mogelijkheden voor bedrijfsfitness. Het centrum is hiervoor o.a. aangesloten bij Nationaal Bedrijfsfitness Plan.

Carrière

Bij Artros zijn wij continu op zoek naar professionals die ons team willen versterken: enthousiaste collega¢s die bereid zijn werknemers naar een hoger functioneel plan te helpen vanuit de gedachte dat houding, beweging en training 90% van de lichamelijke klachten kan verhelpen. Voel je je aangesproken door deze omschrijving, ben je bereid om binnen Nederland te reizen en kun je zelfstandig werken? Dan nodigen we je uit om je Curriculum Vitae naar onze personeelsafdeling te mailen ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Openstaande vacatures: