Gezond personeel

U wilt gezond personeel. Dat betekent: voorkomen van klachten bij uw medewerkers, het verhelpen van bestaande klachten en het voorkomen dat de klachten weer terug zullen komen. Artros Healthfocus stelt u en uw medewerkers in staat lichamelijke klachten te 'Verhelpen en te Voorkomen met Verstand'. Hoe? Door uw medewerkers kennis, bewustzijn en handvatten te bieden voor een verantwoorde belasting en belastbaarheid.

Medisch onderzoek

60% van het verzuim ontstaat ten gevolge van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit cijfer kan een sterke invloed hebben op de prestaties van uw bedrijf, daarom wordt bij Artros Healthfocus veel waarde gehecht aan het actief terugdringen van lichamelijke klachten bij uw werknemers. Dat kan ondermeer middels medisch onderzoek. In de individuele onderzoeken worden zowel de medische aspecten als de functionele aspecten van het lichaam geïnventariseerd, in relatie tot de werktaken van uw werknemers.

Fysieke scans

Een groot deel van het verzuim ontstaat door klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dat beïnvloedt de prestaties van uw bedrijf nadelig. Artros Healthfocus dringt lichamelijke klachten bij uw medewerkers actief terug. Bijvoorbeeld door individuele fysieke scans. In deze scans worden medische én functionele aspecten van het lichaam geïnventariseerd, in relatie tot de werktaken van uw werknemers.

Belastbaarheidskeuringen

Wanneer er fysiek verantwoord gewerkt wordt en er zijn geen fysieke klachten, verhoogt dit de productiviteit en het welzijn bij uw werknemers. Met de belastbaarheidkeuring krijgt u als werkgever een volledig overzicht van alle fysieke voorwaarden die nodig zijn om werktaken uit te kunnen voeren. Tijdens de keuring wordt een analyse gemaakt van de werkhoudingen en het uitvoeren van de dagelijkse taken.

Interventies

Heeft één van uw medewerkers klachten aan het houding- en bewegingsapparaat? In dat geval stuurt Artros binnen 24 uur een specialist die door individuele instructie en advies snelle hervatting van werkzaamheden bewerkstelligd. Het gemiddelde ziekteverzuim weten wij terug te brengen tot slechts 3,6 dagen.

Neem contact met ons op of klik hier voor het intake formulier.

Reïntegratie

Wanneer uw werknemer al in een WIA-procedure terecht gekomen is en het percentage arbeidsgeschiktheid op meer dan 65% geschat is of verwacht wordt, is het mogelijk een reïntegratietraject op te starten bij Artros/Healthfocus.

Bedrijfsfitness

Wel eens last van uw rug, schouders of spieren? Om klachten op te lossen moet u zelf uw balans tussen belasting en belastbaarheid kunnen controleren.  Met speciaal ontwikkelde bewegingsprogramma’s verhelpt en voorkomt Artros klachten. Deze programma’s kunnen uitstekend worden ingezet bij bedrijfsfitness.
Daarnaast biedt Artros interventieprogramma´s. Dit zijn op maat gesneden trainingsprogramma’s voor mensen van wie de specifieke en/of algemene belastbaarheid, door (langdurige) klachten en/of uitval, sterk is verminderd. Op een verantwoorde manier verhogen wij de belastbaarheid tot een functioneel niveau. In 90% van de gevallen kan uw werknemer daardoor terugkeren naar zijn eigen werkzaamheden.

Advies

Artros Healthfocus verzorgt gemiddeld 4000 trajecten per jaar op het gebied van preventie en interventie. Een team van docenten, instructeurs en bewegingsspecialisten begeleiden en trainen uw werknemers. Onze specialisten en instructeurs hebben allen een opleiding fysiotherapie/ CIOS/ ALO/ toegepaste ergonomie genoten en worden daarnaast continue intern getraind. Zo kunnen wij werknemers begeleiden als specialisten met kennis van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van lichamelijke belasting en belastbaarheid wereldwijd. Tegelijkertijd biedt onze expertise en ervaring de ideale basis voor een gezond advies.